Sticky: actele biometrice(!)

Subiectul trebuie sa ramana „Sticky” pentru ca pe s-a mizat pe neatentia noastra atunci cand au fost introduse. Sa stam cu ochii pe ei.

Noutati

Anunt (!) – 2 aprilie – Dezbatere Publica pe tema introducerii pasapoartelor electronice
Peste 2.000 de oameni au protestat, în Capitală, faţă de implantarea de cipuri în protezele medicale

Dr Katherine Albrecht se adreseaza Romanilor
Vezi sursa | Vezi pe Google Video
Descarca inregistrarea | subtitrarea (GabrielA, multumim mult pentru subtitrare)

Vezi si KATHERINE ALBRECHT – RFID – Urmărind Totul Peste Tot
si KATHERINE ALBRECHT – La limita însemnării


Scrie deputatilor Romaniei – cere respingerea Pasapoartelor Biometrice. (gasiti adresele de mail ale deputatilor aici)
Lista voturilor din Senat (!)
ADEVARUL DESPRE PASAPORTUL TEMPORAR
Indemnurile Părintelui Justin Pârvu
PASAPOARTELE BIOMETRICE LA NASUL si VOTUL din SENAT. Radu Moraru si invitatii sai: Parintele Filotheu si Victor Roncea. VIDEO si TRANSCRIERE
VIDEO. Parintele Filotheu si Iulian Urban in Senat dupa votul privind Pasapoartele Biometrice

Vezi aici toate celelate informatiile despre subiect

Asa cum spuneam aici, dupa o trecere in revista a beneficiilor si costurilor introducerii pasapoartelor biometrice in sistemul de identificare a persoanelor, am ajuns la concluzia ca beneficiile sunt cu predominanta ale unei alte parti (care o fi ea) iar costurile si riscurile urmeaza sa ne revina in intregime noua, utilizatorilor de pasapoarte. Cred ca orice persoana bine documentata pe subiect poate gasi macar un motiv serios de alarma si de refuz (politicos) al noile documente electronice, atat de dragi/scumpe (mai mult de 1 miliard de euro) autoritatilor romane. Ceea ce ni se ofera sunt doar avantaje infime si foarte multe riscuri pe care eu nu vreau sa mi le asum. Si, totul, foarte scump.

Pentru mine e doar o afacere dezavantajoasa, care nu merita finantata. Asa ca spun: Nu, multumesc. Si aici ar trebui sa se incheie discutia. Adica, asa ar trebui sa se intample in prezumptiva lume libera in care traim, o lume construita pe respectul pentru drepturile si libertatile individului. Nu?

Cel putin alte cateva zeci de mii de persoane au ajuns la o concluzie asemanatoare. Au declarat-o semnand petitii, postand pe forumuri si bloguri, scriind articole sau sustinandu-si opiniile pe la TV. Argumentele lor pot fi acelasi sau altele decat ale mele. Nu are importanta. Ce conteaza aici e altceva.
Conteaza posibilitatea de a negocia si de a ne spune oficial punctul de vedere, chiar daca asta ar duce la invalidarea acelei masuri. Si posibilitatea, atasata firesc omului liber, de a refuza oficial o masura care i se pare dezavantajoasa (sau chiar periculoasa – vezi materiale), fara sa se teme de consecinte si fara fi pus in situatii inacceptabile – cum ar fi cea in care ar trebui sa traiasca fara cartea de identitate, dat fiind ca si acestea vor fi inlocuite in anii urmatori cu cele biometrice.

Ce am avut pana acum din toate astea? Doar o discutie post-factum in Parlament, intre reprezentantii nostri cei in mare parte nereprezentativi pentru noi (au demonstrat-o deja de multe ori), in care nu s-au atins toate aspectele importante ale problemei, incheiata cu promisiuni de rediscutare.

In cazul in care rezultatul acestei rediscutari va fi acelasi, noi, toti cei care ne-am declarat impotriva ar trebui sa ne asumam public statutul de sclavi, pentru ca asa vom fi tratati. Ca de multe alte ori pana acum.
Ce altceva putem fi daca singurul motiv pentru care ar trebui sa acceptam o situatie ar fi acela ca nu (mai) avem de ales? Daca nu acum, atunci in anii urmatori. Si o intrebare logica pe care as putea sa o pun acum: daca noi suntem tratati ca sclavi, in ce fel de stat traim?

Daca reprezentantii nostrii nu ne apara interesele, va trebui s-o facem noi. Cum? Daca nu stiti inca, puteti incepe de-aici.


About this entry