Pasapoarte electronice? Nu, multumesc!

De ce? Pai sa vedem…

Ce imi ofera mie noile pasapoarte? (gasesti aici o parte din surse mele de informare)

– Costuri de fabricatie mai mari (pe mine, individul, ma costa peste 200 RON sa ma procopesc cu el)
– Costuri la buget: vreo cateva miliarde de euro (o nimica toata, in vremuri de criza financiara, nu?)
– Riscuri mari de falsificare (pai, atunci, care e castigul in raport cu vechile pasapoarte?)
– Riscuri mai mari de furt de identitate (mai multe informatii de identificare personala la indemana, hm, interesatilor)
– Riscuri mult mai mari de abuz institutional (daca prin vreo institutie a statului, sau o conexa a ei mai mult sau mai putin mafiota, cineva ajunge subiectiv la concluzia ca sunt o persoana incomoda, ma poate hartui mai eficient si mai multinational)

Ma opresc aici, pentru ca mi-e deja destul. Dupa cum spuneam… Nu, multumesc!

Si, apropo, am hotarat de pe-acum ca nu ma intereseaza nici cipurile care, foarte probabil, vor fi oferite ca o alternativa salvatoare atunci cand se vor constata in mod oficial (cu stupoare si intarziere, desigur) aceste deja-stiute si criticate aspecte.

Pana atunci, gramezi de bani aruncati pe fereastra (sau, mai bine zis, pe matrapazlacurile unora) si oameni amprentati si stresati pe banii lor. How cool!

P.S. Celor care cred ca e irationala teama introducerii obligatorii a cipurilor subcutanate in viitorul apropiat, le recomand sa arunce o privire in viitorul apropiat citind articole pe subiect din presa straina. Prezentul lor s-a dovedit de multe ori predictiv pentru viitorul nostru. Cel putin in partile negative.


About this entry