Ca la noi, la … Bilderberg

Copii, rude, prieteni, parteneri de afaceri … ii gasim in cortegiile care ii insotesc pe multi dintre indivizii instalati in structurile de conducere de la noi si, de altfel, de aiurea (vezi articolul de mai jos). Ca si maraielile, cracnelile, vaicarelile fara rezultat ale celorlalti fata de aceasta stare de fapt. Discutiile aprinse pe tema nepotismului, in care de multe ori apar acuzatii de acaparare a puterii de catre indivizi pe care publicul iritat ii eticheteaza drept „prosti”, imi evoca intotdeauna un paragraf dintr-un text extrem de controversat pe care l-am citit intr-o zi pe nerasuflate.

Noi, încă din vechime, am aruncat poporului cuvintele: LIBERTATE, EGALITATE, FRATERNITATE, cuvinte repetate de atâtea ori de către papagalii inconştienţi care, atraşi din toate părţile de această momeală, nu s-au folosit de ea decât pentru a nimici prosperitatea lumii şi adevărata libertate individuală, altădată atât de bine asigurată prin constrângerea mulţimii. Oamenii care s-au crezut inteligenţi, n-au ştiut să descurce înţelesul ascuns al acestor cuvinte şi n-au văzut deloc că ele se contraziceau, ei nu au văzut că în realitate nu există egalitate în natură şi că nu poate să existe libertate, că natura însăşi a creat inegalitatea minţilor, a caracterelor şi a inteligenţelor, atât de mult supuse legilor ei. Aceşti oameni nu au înţeles că mulţimea este o putere oarbă şi că parveniţii pe care şi-i alege pentru a o guverna, nu sunt mai puţini orbi în politică decât ea însăşi. N-au înţeles că iniţiatul, cel introdus în tainele politicii, fie el chiar un prost, poate guverna, în vreme ce mulţimea neiniţiaţilor, fie chiar plini de geniu, nu înţeleg nimic din politică. Toate aceste gânduri nu le-au venit deloc în minte creştinilor. Totuşi, pe aceasta se întemeia principiul guvernământului drastic. Tatăl, Domnitorul, transmitea fiului său secretele politicii, necunoscute, în afară de membrii familiei domnitoare, pentru ca nimeni să nu le poată trăda. Mai târziu, obiceiul transmiterii adevăratelor principii ale politicii, s-a pierdut. Izbânda operei noastre s-a mărit mult prin aceasta.

Dincolo de natura lui, textul asta mi se pare important pentru ca imi aminteste sa reflectez putin inainte de a eticheta drept bun sau rau nepotismul sau spiritul de clan. Poate ca, asa cum se intampla de multe ori in cazul etichetarilor, risti sa gresesti daca judeci grosier. „Nepotismul”, ca multe alte etichete atasate unor tipuri de comportamente umane, are potentialul de a opune grupuri de oameni, provocand faramitarea sociala. Poate ca trebuie sa judecam intotdeauna si calitatea actiunilor si agendele celor acuzati de nepotism, dincolo de preferintele lor pentru membrii unui grup. Ce ma deranjeaza pe mine e optiunea unor clanuri si dinastii pentru stiluri de guvernare care provoaca regres si distrugere sociala si nesocotesc ordinea fireasca a lucrurilor. N-as avea nimic impotriva unei „familii” guvernatoare care isi stie locul si rolul natural, protector si creator. Din pacate, asta nu se prea intampla. Si atunci ne exprimam frustrarea acuzand de nepotism si prostie.

Nepotismul stapaneste in grupul Bilderberg
Autor: Jurriaan Maessen | Articolul original

Potrivit sitului oficial al Casei Regale Olandeze, al treilea fiu al reginei Beatrix, printul Constantijn, continua traditia familiei ca ‘Programme Associate’ in grupul Bilderberg. In ciuda cenzurii generale din media, Casa Regala Olandeza pare sa nu vada nici o problema in a se lauda cu implicarea sa in secretosul grup. Se pare ca media are mai multa grija de secretele celor cu sange albastru, decat au ei insisi.

Printul Constantijn

Conform listei de participanti de la conferinta din Grecia, 2009 a fost anul in care printul si-a insotit pentru prima data mama si si-a asumat noua sa slujba pentru secretosul grup. Desi fratele sau mai mare, William-Alexander, e destinat sa fie mostenitorul coroanei, mama lor are obiceiul sa ii rasplateasca pe ceilalti copii cu pozitii-cheie in noua ordine mondiala. Urmasul la tron ocupa pozitii cheie in Natiunile Unite. Celalalt frate al lui Constantijn, Johan Friso, a facut parte din mareata familie Goldman Sachs, ca bancher de investitii. O privire pe CV-ul printului Constantijn ne arata niste lucruri destul de interesante, pe care o privire si mai atenta le dezvaluie a fi pasi logici in pregatirea lui pentru actuala pozitie. Sa aruncam o privire asupra carierei-fulger a acestui tanar cu sange albastru, care l-a ajutat sa urce pe scara sociala si care pare sa-l fi facut „persoana cea mai potrivita pentru aceasta treaba” de Programme Associate la Bilderberg.

Asa cum raporteaza chiar situl familiei regale, din 2001 pana in 2003, printul Constantijn a lucrat ca si consultat de politica strategica la Booz, Allen & Hamilton, care functioneaza in Londra, Anglia. Booz Allen e o auto-proclamata „filma privata de consultanta” care opereaza global, desprinsa direct dintr-o nuvela a lui John Grisham, cu toate intrigile intunecate care vin impreuna cu ea. De la crearea sa, la inceputul anilor 1900, Booz, Allen & Hamilton a fost legata intim de complexul militar-industrial, cu „relatii de lunga durata cu agentii de servicii speciale federale” – asa cum dezvaluie o superficiala privire in Wikipedia. Un articol din 8 martie 2008, aparut in CorpWatch, raporta ca firma „e un sfatuitor cheie si prim contractor al tuturor agentiilor majore de servii secrete ale SUA”.(…) Printre numeroasele servicii pe care Booz Allen le furnizeaza agentiilor de servicii secrete, potrivit sitului sau, se numara exercitii de jocuri simulate de razboi, in care oficiali ai armatei si serviciilor secrete isi testeaza raspunsul la potentiale amenintari ca atacurile teroriste”. Una din cele mai interesante specialitati ale firmei e dezvoltarea de echipament de supraveghere electronica si alte instrumente de spionaj care pot fi folosite impotriva oamenilor. Cand regina a selectat „prestigioasa” firma ca angajator pentru fiul sau, trebuia sa stie ca nu poti sa gasesti ceva mai apropiat de noua ordine mondiala decat Booz, Allen & Hamilton.

Sau poti? In vara anului 2003, printul a inceput sa lucreze pentru ministerul olandez al afacerilor externe, ca si „consilier pe Comunicare Europeana”. In aceasta functie, Constantijn s-a specializat in „strategii de comunicare”, cu scopul declarat de a-i aduce pe olandezii in sprijinul unei mai avansate „Cooperari Europene”. Printul nu a avut, in mod evident, foarte mult succes, in conditiile in care olandezii au respins convingator Constitutia Europeana in 2005. Dupa ce tanarul print a parasit functia de Comisar European Olandez, a preluat o functie mai confortabila la diviziunea RAND Europa de la Bruxelles, pentru a se juca in continuare cu „strategiile sale”. Aici a co-editat cateva rapoarte tehnice pe o serie se subiecte: de la web 2.0, la tehnologia RFID si alte subiecte cu privire la „guvernarea globala”. In 2008 Constantijn a fost promovat in functia de sef al RAND din Bruxelles, largindu-si chiar mai mult influenta.

Dintre toate domeniile de cercetare primara, in care printul putea sa se implice, de-a lungul scurtei sale cariere a ales exact subiectele pe care noi le identificam cu reteaua de supravegherea globala si noua ordine mondiala: tehnologia de urmarire RFID, un Internet reglementat si promovarea unei mai mari „cooperari” globale prin intermediul umflatelor institutii transnationale. In afara faptului ca a aratat un mare interes in chestiuni legate de tiranie, care ajuta, fara indoiala, la obtinerea unui asemenea „prestigioase” pozitii in grupul Bilderberg, tanarul print detine, dincolo de toate celelate, pozitia data de catre sangele albastru care ii curge prin vene – care reprezinta o garantie absoluta pentru un loc comfortabil in jurul focului de tabara al noii ordini mondiale.


About this entry