Michel Chossudovsky

CRIZA FINANCIARA GLOBALA
Marea Depresie a Secolului XXI
Montreal, 14 ianuarie, 2009

Autor: Michel Chossudovsky (globalresearch.ressoucequebec.com)

O prelegere extrem de informativa a profesorul de economie Michel Chossudovsky, Director al „Centre for Research on Globalization” din Montreal, care incearca sa trateze subiectul crizei globale curente din numeroase perpective relevante: cauzele si consecintele prabusirii financiare, atacul speculativ, frauda financiara si „bailout-urile bancare”, falimentul economiei reale, impactul asupra locurilor de munca, salariilor si serviciilor sociale, cresterea in spirala a datoriei publice, criza economica si relatia cu razboiul din Orientul Mijlociu, centralizarea puterii corporatiste, concentrarea bogatiei, globalizarea saraciei, politicile alternative.

Vezi online


Profesorul de economie Michel Chossudovsky este Directorul al „Centre for Research on Globalization” din Montreal, care publica si situl http://www.globalresearch.ca.

A predat la universitati si institutii academice din America de Nord, Europa de Vest, America Latina, Asia si Pacific. In acest moment preda in cadrul programului „International Development and Globalization Studies” desfasurat la Universitatea din Ottawa.

A desfasurat cercetari de teren in toate regiunile majore ale lumii in curs de dezvoltare si a calatorit in peste 100 de tari.

A lucrat si pentru cateva organizatii ale ONU cu misiuni in America Latina si Africa sub-sahariana si a functionat ca si consilier pentru guverne din tari un curs de dezvoltare.

E un membru activ al Miscarii pacifiste canadiene si a scris extensiv despre planurile de razboi ale USA in Balcani, Orientul Mijlociu si Asia Centrala.

A scris cateva best seller-uri internationale printre care „The Globalization of Poverty and the New World Order (2003)” si „America’s „War on Terrorism” (2005) si mai mult de 500 de articole. Lucrarile sale au fost traduse in mai mult de 25 de limbi. E unul din cei care au contribuit la Encyclopaedia Britannica.

Michel Chossudovsky poate fi contactat la crgeditor@yahoo.com

Source:http://www.globalresearch.ressourcequebec.com/Lecture/January_14-2009.htm


About this entry