Cum am putea sa protestam eficient fata de supravegherea si stocarea informatiilor electronice

Protest civil fata de supravegherea si stocarea informatiilor electronice

Ideea ii apartine lui IanPJ | Postarea originala

Ca protest personal la legile adoptate in Anglia in privinta comunicatiilor electronice (vezi mai jos), IanPJ
a creat urmatoarea semnatura de email,

care va fi adaugata fiecarui email pe care il voi trimite. Vad gestul asta ca pe un act complet responsabil, unul care nu incalca legea, dar care e oricum un act de sfidare, un act de rebeliune impotriva celor care mi-ar lua dreptul la intimitate, presupus a fi garantat de Carta Europeana a Drepturilor Omului Charter, unul care sper ca ii va face pe cei care au creat o lege atat de inepta, sa devina atenti.

Urmeaza disclaimer-ul si un protest fata de colectarea, retentia si utilizarea de catre alte persoane a emailurilor mele personale de catre statul falimentar din punct de vedere moral.

Adaugarea unui sir de cuvinte-cheie va garanta faptul ca fiecare email pe care il trimit va trebui sa fie acum revizuit manual atunci cand e receptat de catre programul de auto-scanare. Daca fiecare persoana din Marea Britanie face exact acelasi lucru, atunci intreg sistemul va deveni rapid atat de greu de administrat, de greu de utilizat incat va deveni nefunctional.

Cuvinte cheie:
Key words, bomb, assassinate, president, brown, Osama, Obama, Sargozy, Merkel, government, target, location, rocket, grenade, al-Qaeda, Pakistan, India, Afghanistan, UK, America, guns, jets, bombs, machine-gun, terrorists, MP’s, pigs, troughs, France, Germany, Italy, nuclear, Korea.

E timpul sa incetam sa acceptam supusi tot ceea ce guvernul ne arunca. E timpul sa nu mai ascultam politicienii cu ficati liliachii care spun ca asta e OK, pentru ca NU E de fapt OK. E timpul sa nu mai ascultam organizatiile apologiste sau comitetele care vor accepta acest tip de colectare de date cu o clauza care doreste doar un pic mai multa protectie pentru date.

Refuz sa fiu intimidat de catre propriul meu guvern. E timpul sa facem nefunctionala aceasta baza de date.

Obliga-ma sa ma opresc acum, Guvernule !!

P.S. Masina mea e ingrijita perfect, nu merg niciodata singur prin padure si nu am nici o intentie de a face ceva prostesc („for the record”). Am verificat si textul contractului meu de servicii de Internet, care nu include nici o referire la folosirea de cuvinte-cheie.

UPDATE: Multi dintre cei care comenteaza pe acest site sau pe alte situri care promoveaza acest protest mi-au sugerat, ca sa evit ca sirul de cuvinte-cheie sa fie etichetat ca spam, ca ar trebui sa schimb continuu cuvintele, sa le amestec, sa le scriu in alb nu in negru ca sa nu fie vazute instantaneu cu ochiul liber ci doar de catre scanere, sa adaug cuvinte noi, sa le scot pe cele vechi de pe lista, sa reciclez permanent cuvintele.

Internetul e plin de potentiale riscuri pentru intimitatea si securitatea voastra. De fiecare data cand navigati pe Internet lasati urme ale activitatii voastre. Asta poate dezvalui identitatea voastra reala si va expune la hackeri, hoti de identitate si spammeri, astfel ca ei va pot monitoriza obiceiurile si activitatile de navigare, va pot spiona, pot fura informatii personale si pot sa exploateze brese de securitate in sistemul vostru de operare pentru a provoca stricaciuni calculatorului vostru.

Adresa de IP (Internet Protocol address) e numarul vostru de identificare pe Internet. Toata lumea are o adresa de IP pentru a comunica pe Internet. Adresa de IP a computerului vostru e comparabila cu adresa voastra fizica sau numarul vostru de protectie sociala. Daca cineva obtine adresa voastra de IP, poate folosi informatia pentru a va identifica tara, orasul, furnizorul de servicii de Internet si chiar adresa fizica. IP-ul vostru ramane iin loguri, peste tot pe Internet: in logurile ISP-ului, la routerele pe care le solicitati si in final la destinatia solicitarii voastre. Surfingul anonim poate fi util in accesarea site-urilor care ar putea sa restrictioneze utilizatori din anumite tari sau regiuni geografice. […]

Cauza protestului:

De luni, toate emailurile voastre, datele de navigare si apelurile pe mobil vor fi stocate timp de un an multumita invaziei de noi legi care fac din Anglia, la ordinul UE, o cleptocratie pe cinste.

(Pe 15 martie 2006 Uniunea Europeana a adoptat formal directiva 2006/24/EC, pe tema „retentiei datelor generate sau procesate in legatura cu prevederea asupra serviciilor de comunicatii electronice disponibile public sau a retelelor de comunicatii publice si amendand directiva 2002/58/EC”)

Datele de navigare pe Internet vor fi stocate de catre furnizorul de servicii de Internet. Guvernul va va obliga sa le dezvaluiti pe toate furnizorului vostru. Va fi folosit IP-ul.

Gasiti povestea in Independent

Bine ati venit in Anglia Baza de Date. Big Brother a urmareste acum in timp real.


About this entry