Presedintele grupului Bilderberg: ‘Grupul Bilderberg a contribuit la crearea monedei Euro’

Autor:Jurriaan Maessen | Articolul original

Conform vicontelui belgian si actualul presedinte al grupului Bilderberg – Étienne Davignon, moneda Euro a fost creata cu ajutorul grupului Bilderberg in anul 1990. Domnul Davignon a admis acest lucru intr-un interviu acordat in ziarul electronic EUobserver in data de 16 martie 2009.

viscount

Vorbind despre asteptarile sale legate de summitul EU din 19 martie si intalnirea G20 din Londra care urma sa aiba loc cu doua saptamani mai tarziu, Davignon comenteaza:

„Aceste doua intalniri vor fi importante din cauza a ceea ce (media) va spune – e multa vorbarie si totul se va inrautati? Sau poate e inceputul realizarii faptului ca lumea nu va mai fi aceeasi si noi vom face ceva in privinta asta.”

Apoi, Davignon aduce in discutie intalnirea anuala a grupului Bilderberg, spunand ceva ce a fost considerat ‘o teorie a conspiratiei’ in ultimele cateva decenii, dar care e confirmat acum de nimani altul decat actualul presedintel al secretosului grup. Acesta e chiar un citat din acel articol:

‘O intalnire in iunie, in Europa, a Grupului Bilderberg – un club informal de politicieni, oameni de afaceri si ganditori de varf, prezidat de domnul Davignon – ar putea de asemenea ‘imbunatati intelegerea’ asupra modului viitor de actiune, in acelasi mod in care in care a contribuit la crearea monedei Euro in anii ’90s, a spus dansul.’

Articolul se incheie cu aprecierea lui Davignon ca:

„Oamenii inteleg cu tulburare ca pluteste o schimbare (in aer). (…). Dar nici un guvern nu va potoli reactiunea oamenilor. Ei au cea mai mare reticenta si cinism impotriva oricui detine responsabilitate.”


About this entry