Becurile fluorescente compacte (CFL) ne imbolnavesc

Postez articolul de mai jos in replica la decizia Comisiei Europene de scoatere din comert, din acest an, a becurilor normale si inlocuirea lor cu becuri “economice”. Vezi si acest articol.

Autor: Mike Adams | Articolul original

Becurile fluorescente compacte polueaza cu emisii electromagentice periculoase spatiile din case si birouri, cauzand efecte devastatoare asupra sanatatii unor oameni. Neurologii constata tot mai multe acuze de dureri de cap si migrene din partea persoanelor expuse la becurile fluorescente compacte.

Aici gasiti un material video de stiri in care se detaliaza acest pericol asupra sanatatii.

Am avertizat pe site asupra acestui tip de becuri (CFL) de ani de zile. Problema nu e doar faptul ca ele cauzeaza dureri de cap si probleme de piele, ci si faptul ca aceste becuri contin vapori de mercur, care sunt foarte toxici pentru sistemul nervos atunci cand sunt inhalati (doar daca nu sunteti un stomatolog conventional, bineinteles, care crede in mod absurd ca mercurul nu are efect nociv asupra corpului uman).

Din acest motic am creat EcoLEDs (www.EcoLEDs.com), un site pe care se vand becuri LED fara mercur si ecologice, inca de la sfarsitul anului 2007. Dar becurile LED sunt inca prea scumpe pentru cea mai mare parte a consumatorilor si nu se compara ca pret cu cele de tip CFL.

Intre timp, CFL-urile sunt astazi la moda, cand in hoteluri, birouri si magazine sunt introduse ca sursa de lumina, dezlantuindu-se astfel un nou val de poluare electromagnetica asupra consumatorilor.

Deci ce ar trebui sa faceti in cazul casei dumneavoastra? Nu cumparati becuri fluorescente compacte! Cumparati becuri de tip LED si va veti resupera costul iluminarii in doar cativa ani datorita economiei la facturile de electricitate. Daca nu vi le permite pe acestea, ramaneti la becurile incandescente obisnuite pana ce apare o solutie mai buna. Nu sunt cele mai bune pentru mediu, dar nici becurile compacte fluorescente care contin mercur nu sunt mai bune, dintre care aproape nici unul nu e scos din uz in mod adecvat.

Ma pregatesc sa scriu un text serios pe tema escrocheriei becurilor cu mercur. Urmariti aparitia pe situl NaturalNews.


About this entry