Arhiva Video – Sistemul financiar si economic (6)

Titlu | Title Video Info Vezi filmul | View

Colapsul economic al Argentinei (Subtitrat)

Original: Memoria del Saqueo
Producator: Fernando Solanas

Un documentar asupra evenimentelor care au condus la colapsul economic al Argentinei, in 2001, care a distrus clasa de mijloc si a ridicat nivelul saraciei la 57.5%. Un loc central in acest colaps l-a avut implementarea politicilor neo-liberale care au facut posibila spolierea a miliarde de dolari de catre banci straine si corporatii. Multe din bunurile si resursele Argentinei au fost jefuite fara rusine. Sistemul sau financiar a fost folosit chiar pentru spalare de bani de catre Citibank, Credit Suisse si JP Morgan. Rezultatul net a fost un transfer masiv de bolgatie si saracirea societatii, care a culminat cu multe morti cauzate de opresiune si malnutritie.

Online
You TubeOffline
Descarca | Download


Nasterea unui asasin economic (Subtitrat)

Extras Zeitgeist


Un fragment din celebrul documentar Zeitgeist, in care John Perkins descrie pe scurt strategia de cucerire economica a statelor care aleg sa apeleze la serviciile unor institutii financiare mondiale de genul FMI sau Bancii Mondiale.


Online
You TubeThe Money Masters

Autor: Bill Still (themoneymasters.com)


E un documentar care discuta subiectul banilor (in relatie cu banking-ul centralizat si banking-ul rezervei fractionale), datoriilor, taxelor si evolutiei lor in lumea moderna. Documentarul critica aspectele de control ale sistemelor si regulilor banking-ului modern centralizat. Filmul foloseste ca argumente informatii din istoria banilor si banking-ului, descriind modul in care bancile centrale au devenit ce sunt ele astazi si modul in care opereaza. Afirmatiile sunt sustinute cu referiri si citate din declaratii ale unor fosti presedinti americani si unor jucatori majori din industria bancara.


Online
Video Google


The crisis of credit

Autor: Jonathan Jarvis (crisisofcredit.com)


Un film de animatie scurt si foarte sugestiv care explica inspirat si cu umor felul in care s-a ajuns la actuala criza a creditelor. Foarte apreciat de public, dupa cum vad.


Online
VimeoMichel Chossudovsky – CRIZA FINANCIARA GLOBALA

Marea Depresie a Secolului XXI

Autor: Michel Chossudovsky (globalresearch.ressoucequebec.com)


O prelegere extrem de informativa a profesorul de economie Michel Chossudovsky, Director al „Centre for Research on Globalization” din Montreal, care incearca sa trateze subiectul crizei globale curente din numeroase perpective relevante: cauzele si consecintele prabusirii financiare, atacul speculativ, frauda financiara si „bailout-urile bancare”, falimentul economiei reale, impactul asupra locurilor de munca, salariilor si serviciilor sociale, cresterea in spirala a datoriei publice, criza economica si relatia cu razboiul din Orientul Mijlociu, centralizarea puterii corporatiste, concentrarea bogatiei, globalizarea saraciei, politicile alternative.


Online
Globalresearch.comDavid Icke – What is Money?

Autor: David Icke(davidicke.com)


Un fragment dintr-o prezentare memorabila de 4 ore in care autorul David Icke incearca sa explice modul in care rasa umana a ajuns in criza de azi si propune solutii pentru iesirea din criza.


Online
Davidicke.comAbout this entry