Stiri de criza – surse interne

Februarie 2009

Stirile lunii curente >>
Vezi si stiri din surse externe


Atenţie, pe mâna cui vă lăsaţi copiii! O bonă a fost filmată de părinţi în timp ce le bătea fetiţa

Nu rezistă când vede că fetiţa a făcut pe ea şi îi trage o palmă la fund. Copilul izbucneşte în plâns când bona îl izbeşte de pat. Femeia pare că pleacă, dar se întoarce şi se năpusteşte iar asupra copilului. Abia apoi se îndepărtează şi copilul rămâne plângând.

Bombardier rus, interceptat de avioane canadiene înaintea vizitei lui Obama

Un bombardier strategic rus s-a apropiat de spaţiul aerian canadian cu 24 de ore înainte de vizita la Ottawa a preşedintelui Barack Obama, de la 19 februarie, şi două avioane de vânătoare au decolat pentru a-l intercepta, a dezvăluit vineri ministrul canadian al Apărării, Peter MacKay.

Rusia, acuzată de „agresiune tot mai iritantă” asupra spaţiului aerian canadian

Premierul canadian, Stephen Harper, consideră că Rusia a comis o agresiune în Arctica, testând spaţiul aerian canadian într-o „agresiune tot mai iritantă”, potrivit unui interviu publicat pe site-ul cotidianului Wall Street Journal.

Rusia aşteaptă propuneri concrete în privinţa scutului antirachetă

„Contez pe faptul că noua administraţie americană se va arăta mai creativă în privinţa acestui subiect şi se va comporta într-un mod mai prietenesc”, a declarat Medvedev, într-un interviu acordat presei spaniole şi publicat pe site-ul Kremlinului.

AIG se confrunta cu exodul clientilor catre alte companii

Pierderile tot mai mari inregistrate de American International Group (AIG) incep sa afecteze tot mai mult numarul clientilor asiguratorului, observandu-se un exod al acestora catre alte companii, informeaza Reuters.

Cresc impozitele pe case, maşini şi spaţii comerciale

Codul Fiscal prevede ca taxele şi impozitele fiscale să fie actualizate cu nivelul inflaţiei, astfel că, după calculele noastre, creşterea va fi de 20,49%, care se va aplica tuturor impozitelor locale în sumă fixă”, a declarat, joi, Gheorghe Marinescu, şeful direcţiei Taxe şi Impozite Locale din MFP. El a arătat că altă modificare inclusă în Codul Fiscal şi aplicată tot din 2010 va viza impozitarea spaţiilor comerciale deţinute de persoanele fizice.

Daca se majoreaza impozitul pe spatiile comerciale, populatia nu o sa-si mai declare chiriile

Impozitarea spatiilor comerciale detinute de persoanele fizice intr-un mod similar celor detinute de companii ar putea duce la nedeclararea veniturilor din chirii si la largirea zonei de economie neagra, a spus, joi, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare, Ion Radu Zilisteanu.

Mafia ţigănească din Timişoara fură casele românilor şantazându-i cu neplata facturii la apă caldă şi căldură

Tiganii din Timişoara au pus la punct o nouă metodă prin care încearcă să pună monopol pe vilele din centrul istoric al oraşului: îşi şantajează vecinii cu neplata facturii la apă caldă şi căldură, informează EVZ.ro.

Pravda ataca România. Rusii ne santajeaza cu pierderea Transilvaniei daca vrem teritoriile din est

Publicatia protocomunista “Pravda” de la Moscova publica un articol semnat de un anume Serghei Balmasov, care vrea sa reactiveze fantomele din vremea lui Stalin. El considera ca intre Kiev si Bucuresti a izbucnit un adevarat scandal din cauza pretentiilor noastre teritoriale si de aceea presedintele Romåniei si-a anulat vizita in Ucraina.

Raportul asupra Economiei Europene: “Europa are nevoie de un sistem comun de supraveghere si reglementare financiara”

“Sistemul European al Bancilor Centrale ar trebui sa-si asume un rol explicit de garant al sistemului financiar, sa aiba competente de supravegherea grupurilor bancare europene si sa coordoneze impreuna cu bancile nationale intermediarii financiari la nivel de stat membru”, arata “Raportul asupra Economiei Europene” lansat miercuri la Bruxelles in prezenta Comisarului pentru politici economice si monetare, Joaquin Almunia. O concluzie similara se regaseste si in raportul “Grupul la nivel înalt de experţi”, condus de Jacques de Larosière, prezentat astazi Comisiei Europene si citat de Reuters, informeaza HotNews.

In Senat s-au s-au incins spiritele din cauza pasapoartelor “666″, iar Legea “Big Brother” se amana pana in decembrie 2009

Plenul Senatului a decis, miercuri, retrimiterea la Comisia juridica a OUG privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, dar dezbaterea a generat discutii aprinse despre pasapoartele biometrice, relateaza NewsIn, citata de Ziua.

Noul apel al parintelui Iustin Parvu 25 Februarie 2009

Adevăratul om de cultură şi de elită iese în faţă şi acela strigă şi răcneşte cu toate forţele lui şi apără valorile pe care el le-a construit şi pe care el le trăieşte. Pentru că dacă ar fi tăcut tot aşa, de pildă un Eminescu, ar fi tăcut Radu Gyr, un Nichifor Crainic, sau oameni de mai mică talie – ’apăi am fi fost de mult prăbuşiţi.

Sinodul Mitropolitan al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului se pronunta impotriva cipurilor si a pasapoartelor biometrice.

… acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea şi intimitatea oamenilor, drepturi consfinţite nu numai de legile civile, ci şi de normele religioase. E ca şi cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit în rânduielile bisericeşti, dar cu drept de cetăţenie în sistemul transparenţei fără perdea. Biometria nu numai că nu o sancţionează, dar, dimpotrivă, o legiferează, omul fiind tratat nu ca făptură a lui Dumnezeu, înzestrată cu suflet, inteligenţă şi libertate.

Ilfovenii deranjati de pasapoartele biometrice

Noi, romanii, am aflat cu surprindere si cu mare ingrijorare vestea potrivit careia ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2009, autoritatile au dispus eliberarea, in Jud. Ilfov, a pasapoartelor biometrice prevazute cu dispozitive de identificare pe baza de microcipuri RFID fara a informa populatia despre implicatiile sociale ale acestei hotarari.

Big Brother pe străzi în Piteşti

În curând, multe clădiri din Piteşti vor deveni… stative pentru o mare parte din cele 300 de camere video care vor fi amplasate în tot oraşul.

Contracte de credit cu ipoteca pe VIATA NOASTRA

Pierderea locuinţei puse drept garanţie este doar partea ştiută a executării silite, pentru că banca are dreptul să execute şi alte bunuri în condiţiile în care preţul obţinut pe ipotecă nu acoperă creditul neplătit.

Holocaust impotriva romanilor ! ” Trebuie batuti preventiv” – scrisoare deschisa

europa toata doreste disparitia romaniei si a romanilor… este ca palestina cu israelul –
duceti-va dracu bastarzi romani si luati cu voi si tiganii care ne violeaza si ucid conationalii –
Asemenea mesaje abunda in toata in februarie 2009

Cum se fura milioane de euro la Parlamentul European

Un raport intern secret al Parlamentului European dezvaluie abuzuri sistema­tice ale europarlamentarilor in ceea ce priveste alocatii si bonusuri care le permit sa isi insuseasca profituri de peste un milion de euro in timpul unui mandat de cinci ani, relateaza Sunday Times.

Un magistrat roman se opune eliberarii noilor documente electronice

În calitate de judecător, mi se pare o umilinţă să fiu amprentată ca deţinuţii, din boxa arestaţilor, pe care-i judec.

Banca Naţională a României (BNR) nu exclude revenirea pe apreciere a monedei naţionale

„Anul nu este format numai din două luni, sunt şi reveniri ale cursului şi nu sunt excluse”, a spus Isărescu. El a adăugat că şi anticipările de depreciere a leului, inclusiv cele ale BNR, au contribuit la deprecierea monedei naţionale.

AVERTISMENTELE SE INMULTESC: O nouă cortină de fier în Europa de Est? Uraganul financiar va duce la falimentul fostului lagăr comunist?

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick (foto), a făcut apel la Occident să ajute băncile din Europa de Est care sunt victime ale crizei financiare.”Cred că ar fi o imensă tragedie dacă Europa ar fi din nou divizată în două” din cauza crizei, a declarat Zoellick într-un interviu în cotidianul Süddeutsche Zeitung. El spune că ţările din Europa de Est au nevoie de 120 miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor lor aflate în dificultate şi, fără un ajutor extern, ele nu-şi pot atinge acest obiectiv.Uniunea Europeană a refuzat până în prezent cererea Austriei de a ajuta băncile din Europa de Est.

Romul nu e chiar roman si nici Roma Rromania

Pe fondul reanimarii nationalismului italienilor deranjati de manelistii colorati si taberele lor tipatoare, noul decret dat ieri de Roma, cu vigilentii anti-violatori, vine manusa. Mai mult ca sigur ca maine le va scapa pe jos brigazilor de voluntari o tigara, cam de vreo suta de ori, intr-o tabara de tigani. Si aceasta este, de fapt, o problema cu doua taisuri: 1. De ce ajung tiganii sa fie discriminati in halul asta? 2. Cine este responsabil de identificarea tiganilor/romilor cu romanii?

Ofensivă împotriva paradisurilor fiscale

Ofensiva este condusă de liderul britanic Gordon Brown, care a anunţat că negociază această propunere cu ceilalţi lideri mondiali, înainte de viitorul summit al liderilor celor mai bogate 20 de ţări ale lumii, pe care îl va prezida în aprilie, la Londra. Propunerile vizează un sistem de reglementare a regulilor de impozitare şi a activităţilor bancare, care să acopere toate sistemele juridice, din Elveţia, până în Insulele Cayman.

Banca Mondiala cere curbe de sacrificiu. «Pomenile» Guvernului Tariceanu, echilibrate prin restrictii fiscale dure

Alocatiile discretionare, reducerea contributiilor sociale si alte decizii ale guvernului Tariceanu, luate în 2008, au deteriorat pozitia fiscala a Romaniei, se arata intr-un raport al Bancii Mondiale. In conditiile date, autoritatile n-au alta solutie decat sa stranga dur cureaua, impunand restrictii fiscale aspre.

NATO lasa usa deschisă pentru Ucraina

Ministrii apararii din statele membre NATO au încercat vineri să gaseasca o modalitate de a pastra usa deschisa pentru aderarea Ucrainei, în ciuda opozitiei Rusiei fata de extinderea Aliantei într-o zona considerata de Moscova drept sfera sa istorica de influenta, relatează AP.

Medvedev pune tunul pe Putin

“Actionam foarte lent. Este inacceptabil in conditiile crizei”, a apreciat Medvedev la Irkutk, in Siberia, unde s-a intalnit cu guvernatorii din toata Federatia Rusa. El a avertizat pentru prima data ca tara se va confrunta in 2009 cu o puternica recesiune, iar criza inca nu a atins fundul prapastiei.

Chinezi în Romania: intre mizerie si ceai de la Maria Basescu

Nu este o tabara de sinistrati. Asa „locuiesc” cele cateva sute de chinezi care protesteaza in fata Ambasadei Chinei deoarece, spun ei, au fost dati afara de firma unde lucrau.

Directorul FMI este acuzat de hărţuire sexuală de către o fostă angajată

Economista ungară cu care directorul FMI Dominique Strauss-Kahn a avut o legătură extraconjugală îl acuză pe acesta de hărţuire sexuală, potrivit unei scrisori, publicată de L’Express, relatează AFP.

Seful FMI: Economia lumii va trece printr-un an foarte dificil

Economia mondiala va trece printr-o perioada grea anul acesta, iar guvernele si bancile centrale trebuie sa regandeasca modul in care actioneaza, a declarat seful Fondului Monetar International (FMI), adaugand ca la nivel global incepe sa se concretizeze o anumita cooperare, relateaza Reuters.

ING Romania intra in conservare

Intram intr-o perioada de conservare, cuvantul de ordine fiind ‘atentie la costuri’. Ne redimensionam activitatea pentru a putea traversa aceasta perioada, existand premise pentru surprize negative pe piata.

Preşedintele ceh crede că UE este identică cu lagărul comunist

În timp ce ţara sa asigură preşedinţia UE, liderul ceh, Vaclav Klaus, i-a comparat pe susţinătorii integrării europene cu comuniştii din perioada sovietică. El aprecia că Parlamentul european intervine prea mult în viaţa oamenilor.

Sănătate pe bani: Ministerul va introduce plata unor servicii medicale

Sistemul de sănătate românesc ar putea fi în curând contra-cost, dar legal. Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, ia în calcul introducerea, din luna iulie, metoda de coplată pentru o parte dintre servicii şi stabilirea unui pachet general de servicii.

Mitropolia Clujului se alatura luptei anti-totalitarism, si denunta introducerea pasapoartele biometrice ca ofensatoare la adresa romanilor

Facem un apel către domnul Traian Băsescu, preşedintele României şi garantul respectării Constituţiei, să facă tot ceea ce îi stă în putinţă spre a-i asigura cetăţeanului român dreptul la libertate şi viaţă particulară, în consens cu principiile convieţuirii sociale.

Ilie Şerbănescu: Nu intrăm în colaps economic însă va trebui să apelăm la FMI

Pe noi ne-au îndatorat firmele străine care îşi desfăşoară activitatea în România, jumătate sunt societăţile comerciale iar cealaltă jumătate este reprezentată de băncile care au luat bani de la băncile lor mamă pentru a da credite şi a finanţa un consum pentru lucrurile importate tot de la ei.

Omul de afaceri Jim Rogers: Cel mai bun lucru care s-ar putea intampla ar fi sa desfiintam Banca Mondiala si FMI

Criza ar fi putut fi depasita in doi – trei ani daca firmele si bancile aflate in pragul falimentului ar fi fost lasate sa se prabuseasca.

G7 este în favoarea unor noi reguli pentru o nouă ordine economică mondială, potrivit Romei

Ţările membre G7 – SUA, Canada, Japonia, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Italia – sunt de acord „să se angajeze” în elaborarea unor „noi reguli pentru o nouă ordine economică mondială”, a declarat sâmbătă ministrul italian al economiei, Giulio Tremonti, într-o conferinţă de presă.