Risipirea resurselor publice in razboaie salbatice de cucerire

Sume uriase din bani publici sunt folositi in multe din tarile lumii pentru sustinerea de razboaie de cucerire.

Faptul e probabil extrem de profitabil pentru unele grupuri private, de o bogatie indecenta, dar in mod sigur nu e in beneficiul platitorului banal de taxe sau economiilor nationale. De asta il consider un factor important de declin al bunastarii nationale.

In razboiul din Gaza, de exemplu, tari ca USA au golit buzunarele multora din cetatenii proprii donand cu multa generozitate sume enorme de bani si echipament militar partii israeliene. Ca sa va faceti o idee despre pretul incredibil pe care americanii de rand il platesc pentru acest razboi va recomand sa cititi acest articol, in varianta originala. Il puteti citi tradus in limba romana aici.

Si cam in ce scop sunt folosite sumele astea astronomice? Ce vedeti mai jos e doar unul din efectele oribile ale unei astfel de exploatari a resurselor publice. Cred ca imaginea vorbeste de la sine. Cam asta e modul in care un anumit gen de personaje aflate acum la putere in (prea) multe parti ale lumii inteleg sa foloseasca acea putere pe care le-o ofera co-nationalii lor.

Poate ca altora le e indiferent dar eu nu vreau ca munca mea, taxata obligatoriu (bineinteles), sa se traduca in uciderea de oameni nevinovati, indiferent ce justificari reuseste sa incropeasca pentru asta vreun ticalos.

Razboiul din Gaza, ianuarie, 2009
Sursa fotografiei: http://www.davidicke.com/content/view/19027
01


About this entry